فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان - سال دهم شماره 1 (پیاپی 38، بهار 1390)

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال دهم شماره 1 (پیاپی 38، بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1389/12/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان صفحه 1
    مقالات علمی که حاصل ماه ها و یا سال ها تلاش خستگی ناپذیر محققین و دانشمندان می باشند، باید به شکلی کاملا اخلاقی و صادقانه به رشته تحریر درآیند تا منجر به پیشرفت های علمی گردند. در حوزه سلامت، به ویژه صداقت در پژوهش و نگارش یافته های تحقیقات، از اهمیت دو چندانی برخوردار است، چرا که مقالات چاپ شده در مجلات علوم سلامت، نه تنها در درمان بیماران بلکه در برنامه ریزی های بهداشت عمومی اثرات قابل توجهی را از خود به جا می گذارند
  • زینب کاظمی زاده، مهناز تشکری، محسن رضاییان صفحه 3
    زمینه و هدف
    در درمان ریشه دندان، از بین بردن میکروارگانیسم های موجود در کانال ریشه قبل از پر کردن آن، از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از علل شکست درمان، از بین نرفتن و یا حذف ناکامل باکتری های مسئول عفونت های مقاوم اندودونتیک، از جمله باکتری انتروکوکوس فکالیس می باشد. هدف این مطالعه بررسی مقایسه ای اثر عصاره سیر بر روی باکتری انتروکوکوس فکالیس با دو ماده شستشودهنده کانال ریشه بود.
    مواد و روش ها
    در این بررسی آزمایشگاهی، اثر ضد باکتری عصاره خالص سیر (100%)، عصاره 80% سیر، کلرهگزیدین 2%، هیپوکلریت سدیم 25/5% و ترکیب عصاره خالص سیر با کلرهگزیدین 2% به روش Well Agar Diffusion مورد مقایسه قرار گرفت. برای انجام آزمایش بر روی 18 پلیت حاوی محیط کشت مولر هینتون آگار، انتروکوکوس فکالیس کشت داده شد. در هر پلیت 6 چاهک و هر چاهک برای یک ماده آزمایشی و یکی از چاهک ها نیز برای آب مقطر استریل در نظر گرفته شد. پلیت های آماده شده در دو گروه هوازی (9= n) و بی هوازی (9= n) در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت انکوبه شدند. سپس قطر هاله عدم رشد در اطراف هر چاهک اندازه گیری و ثبت گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هیپوکلریت سدیم 25/5% اثر ضدمیکروبی بیشتری در مقایسه با دیگر مواد در هر دو گروه هوازی و بی هوازی دارد که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (05/0 p<). بعد از هیپوکلریت سدیم 25/5%، مؤثرترین ماده به ترتیب: کلرهگزیدین 2%، عصاره خالص سیر، مخلوط کلرهگزیدین 2% با عصاره خالص سیر و عصاره سیر 80 % بود (05/0 p<). اختلاف بین اثر ضدمیکروبی عصاره خالص سیر و ترکیب کلرهگزیدین2% با عصاره خالص سیر در گروه هوازی معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره سیر بر باکتری انتروکوکوس فکالیس در شرایط آزمایشگاهی در محیط هوازی و بی هوازی مؤثر می باشد، ولی در مقایسه با کلرهگزیدین و هیپوکلریت سدیم اثربخشی کمتری دارد.
    کلیدواژگان: سیر، کلرهگزیدین، هیپوکلریت سدیم، انتروکوکوس فکالیس
  • محمد اکبری، حسن جعفری، افسانه مشعشعی، بیژن فروغ صفحه 14
    زمینه و هدف
    نوروپاتی محیطی از جمله عوارض شایع بیماری دیابت است. در این بیماری، به علت درگیری اعصاب محیطی، اختلال تعادل بروز می کند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر تمرین های تعادلی بر شاخص های تعادل بیماران دیابتی مبتلا به نوروپاتی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، تعداد 10 بیمار دیابتی مبتلا به نوروپاتی به عنوان گروه آزمون و 10 فرد سالم جور شده از نظر سن، به عنوان گروه کنترل سالم شرکت داده شدند. نمونه ها با روش غیراحتمالی ساده انتخاب گردیدند. شاخص های تعادلی آزمودنی ها در دو گروه در حالت های ایستاده روی دو اندام، اندام راست و چپ با چشمان باز و بسته اندازه گیری شد. افراد گروه آزمون ده جلسه تمرین تعادلی پیشرونده انجام دادند و مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند. سپس شاخص های تعادل قبل و بعد از تمرین در گروه آزمون با گروه افراد سالم مقایسه شد.
    یافته ها
    شاخص های تعادل کلی و جلویی- پشتی در گروه آزمون قبل و بعد از تمرین در حالت های مختلف تفاوت معنی داری داشت. دامنه معنی داری این اختلاف ها برای شاخص کلی تعادل با چشمان باز و شاخص جلویی- پشتی تعادل با چشم بسته به ترتیب 01/0 p< و 0001/0 p< بود. شاخص های تعادل در گروه آزمون قبل از تمرین در مقایسه با گروه افراد سالم تفاوت معنی دار داشت (006/0 p<). پس از انجام ده جلسه درمان با تمرین تعادلی در گروه آزمون شاخص های تعادل در دو گروه تفاوت معنی دار نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، می توان گفت که درمان با تمرین های تعادلی می تواند موجب بهبودی شاخص های تعادل افراد دیابتی مبتلا به نوروپاتی شود. این بهبودی در حالت چشم باز بسیار چشمگیرتر است. بنابراین درمان با تمرین های تعادلی برای توانبخشی بیماران دارای نوروپاتی دیابتی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تمرین های تعادلی، دیابت، شاخص تعادل، نوروپاتی
  • حمید دالوند، لیلا دهقان*، آوات فیضی، مهدی رصافیانی، سیدعلی حسینی صفحه 25
    زمینه و هدف

    ایستادن و راه رفتن از بیشترین فعالیت هایی هستند که انسان به صورت روزمره انجام می دهد. در کودکان فلج مغزی به دلیل آسیب سیستم اعصاب مرکزی، اختلالاتی در این عملکردها به وجود می آید. یکی از راه های بهبود عملکرد ایستادن و راه رفتن آنها، استفاده از AFO (Ankle foot ortosis) می باشد. از این رو، این مطالعه به منظور مقایسه تاثیر دو نوع AFO مفصل دار و ثابت بر عملکرد ایستادن و راه رفتن کودکان فلج مغزی اسپاستیک انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه به صورت شبه تجربی مداخله ای، بر روی30 کودک فلج مغزی اسپاستیک 8-4 سال مراجعه کننده به موسسه توانبخشی ولیعصر (عج) شهر تهران انجام شد. این کودکان به طور تصادفی به سه گروه 10 نفره دسته بندی شدند. برای گروه های اول و دوم به مدت 3 ماه AFO مفصل دار یا ثابت تخصص یافت. گروه سوم بدون AFO بود. عملکرد ایستادن و راه رفتن به وسیله آزمون عملکرد حرکتی درشت-88 ارزیابی شد.

    یافته ها

    در هر سه گروه، بعد از مداخله در عملکرد ایستادن و راه رفتن اختلاف معنی داری دیده شد (005/0= p). اختلاف عملکرد سه گروه از نظر میانگین کلی امتیازهای قبل و بعد از مداخله معنی دار بود (015/0 p=). مقایسه عملکرد گروه مفصل دار، با گروه ثابت و گروه شاهد تفاوت معنی داری را نشان داد (000/0= p). اما بین دو گروه ثابت و شاهد تفاوتی دیده نشد.

    نتیجه گیری

    استفاده از AFO مفصل دار تاثیر بیشتری بر بهبود عملکرد ایستادن و راه رفتن کودکان فلج مغزی اسپاستیک دارد و می توان آن را به کودکان فلج مغزی که با و یا بدون وسیله کمکی می ایستند و یا راه می روند توصیه نمود.

    کلیدواژگان: AFO مفصل دار و ثابت، فلج مغزی، ایستادن و راه رفت
  • ژاندارک اقلیدی، داریوش الیاس پور، سید مهدی طباطبایی، علی اصغر جامه بزرگی، فرناز فرشچی، محمد حیدری * صفحه 35
    زمینه و هدف

    استفاده از اسپلینت های مچ و دست یکی از روش هایی است که در حال حاضر به صورت متداول به عنوان یک درمان مکمل جهت کاهش اسپاستی سیتی مچ دست در بیماران مبتلا به سکته مغزی استفاده می شود. با این وجود اختلاف نظرهای فراوانی در مورد میزان کارآیی آن وجود دارد. هدف از انجام این پژوهش مقایسه تاثیر اسپلینت های داینامیک و استاتیک بر میزان اسپاستی سیتی مچ دست بیماران مبتلا به سکته مغزی بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مداخله ای 31 بیمار مبتلا به سکته مغزی انتخاب و به طور تصادفی بین یکی از گروه های اسپلینت داینامیک، اسپلینت استاتیک و گروه کنترل تقسیم شدند. تمام نمونه های این پژوهش به جزء گروه کنترل در طول سه ماه مطالعه تحت مداخله اسپلینتی قرار گرفتند؛ به طوری که 5 روز در هفته و به طور متوسط 6 ساعت در روز از اسپلینت هایشان استفاده می کردند. اسپاستی سیتی مچ در دو زمان شروع مطالعه و انتهای ماه سوم توسط معیار اصلاح شده اشورث و نیز تست های الکترومیوگرافی اندازه گیری شد. برای تحلیل آماری داده های حاصل از آزمون اصلاح شده اشورث و داده های الکترومیوگرافی به ترتیب از آزمون های کروسکال- والیس و آنالیز واریانس یکطرفه استفاده گردید.

    یافته ها

    تحلیل آماری داده ها کاهش معنی دار اسپاستی سیتی را در هیچ یک از گروه ها توسط هیچ کدام از آزمون های اصلاح شده اشورث و الکترومیوگرافی نشان نداد (05/0 p>).

    نتیجه گیری

    بر پایه این یافته ها، استفاده از اسپلینت در توانبخشی بیماران مبتلا به سکته مغزی نمی تواند به عنوان یک روش کاهنده اسپاستی سیتی مچ دست سودمند باشد.

    کلیدواژگان: اسپاستی سیتی مچ دست، سکته مغزی، اسپلینت های داینامیک و استاتیک
  • علیرضا سرکاکی، محمد خاکساری حداد، زهرا سلطانی، زکیه کشاورزی، نادر شاهرخی، غلامرضا اسدی کرم، رضا عباسی صفحه 46
    زمینه و هدف
    مطالعات قبلی نشان دادند که استروژن و پروژسترون خیز مغزی بعد از ضربه مغزی را کاهش می دهند، هدف مطالعه حاضر، تعیین می کند آیا هورمون های تخمدانی اثر ضد خیزی خود را از طریق تغییر در میزان سیتوکین های پیش التهابی اعمال می کنند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مداخله ای - تجربی از 98 موش صحرایی ماده فاقد تخمدان (به جز دو گروه اول) تحت گروه های کنترل، شم، حلال، مقدار کم استروژن (E1)، مقدار زیاد استروژن (E2)، مقدار کم پروژسترون (P1) و مقدار زیاد پروژسترون (P2) استفاده شد. حلال و استروئیدها نیم ساعت بعد از ضربه مغزی متوسط و منتشر ایجاد شده به روش مارمارو، به طریق داخل صفاقی تزریق شدند. سیتوکین های پیش التهابی و غلظت هورمون های تخمدانی در مغز، 6 ساعت بعد از ضربه مغزی به وسیله ELISA اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    میزان IL-1 b، توسط E2 و P1 به ترتیب به میزان 8/52% و 2/79% افزایش معنی دار پیدا کرد. P2، مقادیر IL-6 و TNF- a را به ترتیب به میزان 9/45% و 72% کاهش معنی دار داد. توسط E1، TGF- b به میزان 37/3 برابر افزایش معنی دار پیدا کرد. غلظت بتا-استرادیول در E2 به میزان 58/4 برابر و غلظت پروژسترون در P2 به میزان 56/1 برابر افزایش معنی دار نشان داد.
    نتیجه گیری
    این نتایج پیشنهاد می کنند که احتمالا هورمون های تخمدانی از طریق افزایش IL-1 b و TGF- b و کاهش IL-6 و TNF- a اثر ضدخیزی را در ضربه مغزی اعمال می کنند.
    کلیدواژگان: TBI، IL، 1 b، IL، 6، TNF، a، TGF، b، هورمون های تخمدانی
  • مهناز تشکری، مهرداد فرخ نیا، نازنین ضیاءشیخ الاسلامی*، طاهره میرزایی، حسن یوسفی، فرحناز مختاری، علیرضا محی الدینی صفحه 62
    زمینه و هدف

    امروزه علی رغم دستیابی به آنتی بیوتیک های متنوع، مقاومت دارویی اوروپاتوژن ها در حال فزونی است. یکی از شایع ترین سازوکارها در مقاومت باکتری های گرم منفی، تولید آنزیم وسیع الطیف بتالاکتاماز است. در این مطالعه به بررسی میزان مولدین آنزیم وسیع الطیف بتالاکتاماز در ایزوله های اوروپاتوژن اشرشیا کلی جدا شده از نمونه های ادراری بیماران سرپایی مراجعه کننده به آزمایشگاه بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و مقاومت دارویی آنها به آنتی بیوتیک های جدید پرداخته شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی در طی 5 ماه، تعداد 146 ایزوله اروپاتوژن اشرشیاکلی از تعداد 1634 نمونه ادرار مشکوک به عفونت ادراری مورد بررسی قرار گرفت. ایزوله ها بر اساس روش های استاندارد تعیین هویت شده و حساسیت آنتی بیوتیکی آنها نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف با روش انتشار در دیسک بررسی گردید. ایزوله های مقاوم به سفالوسپورین های نسل سوم، از نظر تولید آنزیم وسیع الطیف بتالاکتاماز با روش Double Disc Synergy Test و مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های سفپیم- ایمی پنم و مروپنم مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

    مجموعا 86/19% ایزوله ها نسبت به سفالوسپورین های نسل سوم مقاومت نشان دادند که 27/10% آنها از نظر تولید آنزیم بتالاکتاماز مثبت بودند. همچنین در ایزوله های مولد آنزیم بتالاکتاماز به درجاتی مقاومت چند دارویی مشاهده شد ولی 100% موارد، حساسیت نسبت به آنتی بیوتیک های مروپنم – ایمی پنم نشان دادند در صورتی که در 66/26% موارد حساسیت به سفپیم دیده شد.

    نتیجه گیری

    ایزوله های مولد بتالاکتاماز علی رغم مقاومت بالا و چند دارویی، حساسیت بالایی نسبت به مروپنم و ایمی پنم نشان دادند که بهتر است برای جلوگیری از بروز مقاومت، از این دو آنتی بیوتیک به جا استفاده شود.

    کلیدواژگان: آنزیم وسیع الطیف بتالاکتاماز، اشرشیاکلی، عفونت ادراری
  • فاطمه بلالی میبدی، مینو محمودی، مهدی حسنی صفحه 69
    زمینه و هدف
    پیشگیری از بیماری های دهان و دندان مرهون ارتقای سطح آگاهی مردم در زمینه رعایت بهداشت است. با توجه به نقش مهم بهورزان در افزایش آگاهی و تشویق جامعه به رعایت بهداشت، این پژوهش با هدف ارزیابی آگاهی، نگرش و عملکرد بهورزان انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1388 بر روی بهورزان مناطق جنوبی استان کرمان (511 نفر) انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه پژوهش گر ساخته ای شامل چهار بخش: مشخصات فردی، سؤالات سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد بود. برای رتبه بندی، پاسخ دهی کمتر از 50% و بالای 75% ملاک قضاوت قرار گرفت و از آزمون مجذور کای، تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد بهورزان به ترتیب 83/2±3/11 از 20 و 58/5±26/42 از 55 و 81/1±85/8 از 21 امتیاز به دست آمد. در مجموع 3/13% بهورزان دارای آگاهی خوب و 4/24% دارای نگرش مثبت بودند و هیچ بهورزی نمره عملکرد مطلوب کسب نکرد. آگاهی و نگرش با جنسیت، تحصیلات، سن و سابقه کار رابطه معنی دار نشان دادند (05/0> p) به طوری که زنان دارای آگاهی بیشتر و نگرش مثبت تر بودند. آگاهی و نگرش با سطح تحصیلات نسبت مستقیم ولی با سن و سابقه خدمت نسبت معکوس داشتند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه بیشتر بهورزان نمره آگاهی متوسط و عملکرد نامطلوب داشتند. با توجه به رابطه معکوس آگاهی با سن و سابقه کار برای بهبود وضعیت، استمرار دوره های آموزشی و بازآموزی با به کارگیری شیوه های جدید و افراد مجرب ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، بهداشت دهان و دندان، بهورز
  • فریده کی پور، ایلانا ناقی صفحه 75
    زمینه و هدف
    سندرم Roberts یا تالیدومید کاذب، ضایعه مادرزادی نادری است که با مالفورماسیون های متعدد به صورت عدم تشکیل استخوان های بلند اندام ها (فوکوملیا)، ناهنجاری های جمجمه و صورت مانند شکاف کام و لب شکری مشخص می شود و دارای منشاء ژنتیکی می باشد.
    هدف از معرفی این مورد، معرفی بیماری هایی با منشا ژنتیکی است که در نتیجه ازدواج با افراد هم خون اتفاق می افتد و با به دنیا آمدن این نوزادان خانواده و اجتماع دچار آسیب های عاطفی و اقتصادی می گردند.
    شرح مورد: خانم باردار 38 ساله در سن حاملگی 38 هفته به علت انقباضات رحمی در آبان ماه 1387 به بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران مراجعه کرد. به علت سابقه سه بار سزارین، به طور اورژانس مورد عمل جراحی قرار گرفت. نوزاد دختر دارای ناهنجاری های متعدد به صورت عدم تشکیل ساعد و بازوی دست راست، الیگوداکتیلی در دست چپ، لب شکری و شکاف کام، هیپرتلوریسم (عدم تقارن چشم ها) و عدم تشکیل ریشه بینی در چهره بود.
    نتیجه گیری
    غربالگری از نظر بیماری های ژنتیکی بر اساس سن مادر، سابقه خانوادگی، زمینه نژادی یا قومی زن و شوهر باید صورت گیرد. تشخیص بیماری در مراقبت دوران بارداری (پره ناتال) امکان بهینه کردن کیفیت زایمان یا خاتمه دادن به حاملگی را فراهم می کند.
    کلیدواژگان: فوکوملیا، شکاف کام، لب شکری، اتوزومال مغلوب
|
  • M. Rezaeian Page 1
  • Z. Kazemizadeh, M. Tashakori, M. Rezaeian Page 3
    Background And Objectives
    It is very important to remove the microorganisms in the root canal before obturation. One of the causes of endodontic treatment failures is the existence of the bacteria responsible for resistant infections, including Enterococcus Faecalis. The aim of this study was to compare the antibacterial effect of the garlic extract with two intracanal irrigants on Enterococcus Faecalis.
    Materials And Methods
    In this in-vitro study, the method of Well Agar Diffusion was used to compare the anti-bacterial effect of pure garlic extract (100%), garlic extract 80%, chlorhexidine 2%, sodium hypochlorite 5.25% and combined chlorhexidine 2% with pure garlic extract. Eighteen plates of Muller-Hinton agar were inoculated with E.faecalis. Each plate had 6 wells for test solutions and one of them was for sterile distilled water as the control. The prepared plates were distributed into aerobic (n=9) and anaerobic (n=9) groups, then incubated at 37°C for 24 hours. After that, the diameter of the zones of microbial inhibition around every well was measured and recorded. Data were analyzed using ANOVA and Tukey post-hoc tests.
    Results
    Our results demonstrated that Sodium hypochlorite 5.25% was more effective compared with the other antimicrobial materials in both aerobic and anaerobic groups. This difference was statistically significant (ANOVA, p<0.05). The most effective antimicrobial agents in aerobic and anaerobic conditions were in this order sodium hypochlorite (5.25%), chlorhexidine 2%, pure garlic extract, combined chlorhexidine 2% with pure garlic extract and garlic extract 80% respectively (p<0.05). However, the difference between pure garlic extract and combined chlorhexidine 2% with pure garlic extract in aerobic condition was not significant.
    Conclusion
    The results showed that garlic extract is effective on Enterococcus Faecalis in both aerobic and anaerobic conditions; nevertheless it has less efficacy than chlorhexidine and sodium hypochlorite.
  • M. Akbari, H. Jafari, A. Moshashaee, B. Froogh Page 14
    Background And Objectives
    Peripheral neuropathy is the most common disadvantage in diabetic patients. Balance deficit in diabetic patients with peripheral neuropathy is due to peripheral nerves injury. The purpose of this study was to investigate the effects of balance exercises on stability indices in diabetic patients with neuropathy.
    Material And Methods
    This clinical trial study was conducted on 10 diabetic patients with neuropathy as experimental group, and 10 healthy subjects with the same age as the control group. The subjects were recruited through simple nonprobablity sampling. Stability indecis of all subjects in the two groups were measured on bilateral and unilateral standing with open and closed eyes. Experimental groups were trained for ten sessions by progressive balance exercises and were examined again after the ten sessions. Then balance indices of the experimental group before and after training were compared with the healthy subjects.
    Results
    Overall and anterior- posterior stability indecis were significantly different before and after treatment in the experimental group during different conditions. These significant differences were between 0.01 to 0.0001 for overall stability index with open eyes and antero-posterior index with closed eyes respectivly. Balance indices caused significant differences between the experimental and healthy subjects before the treatment (p<0.006). After ten sessions of balance exercise therapy in the experimental group there was no significant differences in the indices between the two groups.
    Conclusion
    Based on the results of this study, it can be concluded that balance training could improve stability indices in diabetic patients with neuropathy. The improvement is more significant in eyes open condition. Therefore balance exercise therapy is recommended for rehabilitation of diabetic patients with neuropathy.
  • H. Dalvand, L. Dehghan, A. Feizy, M. Rassafiani, S.A. Hosseini Page 25
    Background And Objectives

    Standing and walking are the most common activities of people on a daily basis. In children with cerebral palsy (CP), lesion in central nervous system could cause impairment in these functions. One way to improve their standing and walking functions is the use of Ankle Foot Orthoses (AFOs). This study was performed to compare the effects of hinged and solid AFOs on standing and walking functions in 4-8 year old children with CP spastic, in Vali-Asr rehabilitation foundation of Tehran.

    Materials And Methods

    This quasi-experimental and interventional study was performed on 30 4-8 year old children with CP spastic. Children were divided into 3 groups randomly; groupe 1 received hinged AFO, groupe 2 solid AFO, and group 3 (control group) received no AFOs for 3 months. Standing and walking functions were evaluated by Gross Motor Function Measure-88.

    Results

    There were also significant differences in standing and walking functions after intervention in the 3 groups (p=0.005). There were also significant differences between the 3 groups in terms of mean differences of total scores before and after the intervention (p= 0.015). There were significant differences between the two groups hinged AFO and solid AFO and between hinged AFO group and control group, (p= 0.000), but between the two groups, solid AFO and control, there was no differences.

    Conclusions

    Hinged AFO showed more improvement in standing and walking functions among children with CP spastic, and could be recommended for children with CP, especially, for those who could stand up or walk with or without assistive devices.

  • J. Eghlidi, D. Elyaspour, S.M. Tabatabaee, A.A. Jamehbozorgi, F. Farshchi, M. Heidari Page 35
    Background And Objectives

    Among several methods which are accessible for manageing wrist spasticity after stroke, wrist splinting is commonly used as an adjacent treatment, but there are many controversies surrounding its efficacy. The aim of this study was to compare the effect of the Dynamic and Static splints on wrist spasticity after stroke.

    Material And Methods

    In this experimental study, 31 stroke patients were selected and randomly divided into three groups including: Dynamic splint, Static splint and control group. Participants in the intervention groups wore their own splints for three months, five days per week and on average, six hours per day. Wrist spasticity was measured by both Modified Ashworth Scale (MAS) and electromyography (EMG) tests at the baseline and after third month. Kroskal-Wallis and one-way ANOVA were used to statistically analyze MAS and Hmax/Mmax ratio scores respectively.

    Results

    Statistical analysis of data showed no significant reduction of spasticity during study period according to either MAS or EMG data in any of the groups (p>0/05).

    Conclusion

    Based on these findings, use of the splint as a method for reducing wrist spasticity could not be beneficial in the selected patients.

  • A. Sarkaki, M. Khaksari Haddad, Z. Soltani, Z. Keshavarzi, N. Shahrokhi, G.R. Asadi Karam, R. Abbassi Page 46
    Background And Objectives
    Previous studies have demonstrated estrogen and progesterone decrease brain edema induced by TBI. The aim of the present study was to determine whether ovarian hormones decrease brain edema by change in concentrations of proinflammatory cytokines.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 98 ovariectomized female rats (except groups 1 and 2) were divided into groups of control, sham, vehicle, low does of estrogen (E1), high dose of estrogen (E2), low dose of progesterone (P1) and high dose of progesterone (P2). Vehicle and sexual steroid hormones were injected intraperitoneally at 0.5 h after Moderate and diffuse TBI induced by Marmarou method. Brain level of cytokines and ovarian hormones were measured 6 h after TBI by ELISA method.
    Results
    Both E2 and P1 caused significant increase of 52.8% and 79.2% in brain level of IL-1β. P2 significantly decreased the levels of IL-6 and TNF-α by 45.9% and 72% respectively. TGF-β level seem to be decreased by E1 up to 3.37 times significantly. Level of β-Estradiol increased 4.58 times in E2 group and progesterone increased 1.56 times in P2 group significantly.
    Conclusion
    This results suggested that ovarian hormones increased brain IL-1β and TGF-β and decreased IL-6 and TNF-α, this may be one mechanism by which hormones reduce cerebral edema.
  • M. Tashkori, M. Farokhnia, N. Zia Sheikhaleslami, T. Mirzaei, H. Yosefi, F. Mokhtari, A. Mohyadini Page 62
    Background And Objectives

    Despite the widespread availability of antibiotics, antibiotic resistance in uropathogens is increasing. The most common mechanism in the antibiotic resistance is production of extended spectrum B-lactamase (ESBL). In this study, the presence of producing ESBL among isolated Escherchia Coli from patients suffering from urinary tract infections in Ali-Ebne Abitaleb hospital (Rafsanjan, Iran) as well as their sensitivity to newer antibiotics were evaluated.

    Material And Methods

    In this descriptive study, 146 Escherchia Coli were collected from 1634 urine samples of suspected patients with urinary tract infection. Isolated organisms were identified by standard biochemical and microbial tests. Antibiotic susceptibility test was done by disc diffusion method. Isolated E coli that were resistant to third generation cephalosporines were tested for ESBL phenotype by double disc synergy test method. Their susceptibility to imipenem, meropenem and cefepime were also determined.

    Results

    Totally, 19.86% of the isolated E coli showed resistance to third generation cephalosporines and 10.27% of them were ESBL producer. Also ESBLs E Coli showed co-resistance to other antibiotics. Susceptibility to imipenem, meropenem were 100%, and cefepime 26.66% respectively.

    Conclusion

    ESBL producer isolated Escherchia Coli had resistance to many different antibiotics, but it showed high susceptibility to imipenem and meropenem. So in order to prevent any resistance, we should use these antibiotics correctly.

  • F. Balali Maibodi, M. Mahmoodi, M. Hasani Page 69
    Background And Objectives
    Prevention of oral and dental diseases is dependent on people’s awareness about oral hygiene. Considering the important role of health workers in improving the people’s awareness and encouraging them to follow oral hygiene, in this study, the levels of knowledge, attitude and practice of health workers in regard to oral health were determined.
    Materials And Methods
    This descriptive study was done to collect the data from all health workers of the southern regions of Kerman province in 2009 (n=511) using a researcher- made questionnaire consisting of four parts of demographic features, and questions for the evaluation of knowledge, attitude and practice. Chi-square test, t-independent test and Pearson coefficient of correlation were used for data analysis.
    Results
    The mean score of knowledge was 11.3±2.83 out of 20, mean attitude score was 42.26±5.58 out of 55 and mean practice score was 8.85±1.81 out of 21. Overall 13.3% of subjects had good Knowledge and 24.4% had positive attitudes. None of the participants attained a desirable score in practice. Knowledge and attitude showed a significant relationships with sex, educational level, age and job experience (p<0.05). Women had significantly higher knowledge and attitude scores than men. Knowledge and attitude also had positive relationship with educational level, but had a reverse relationship with age and job experience.
    Conclusion
    Majority of respondents had moderate knowledge and poor practice. Considering the reverse relationship of knowledge with age and job experience, it seems continuous educational programs using new methods and experienced experts are necessary.
  • F. Keypour, I. Naghi Page 75
    Background And Objective
    Roberts syndrome (pseudothalidomide) is a rare developmental disorder characterized by multiple malformations, in particular symmetrical limb reduction (phocomelia), craniofacial anomalies such as bilateral cleft lip and cleft palate, and is a genetic disorder. The aim of presenting this case is that couples with a personal family history of a heritable genetic disorders should be offered for genetic counseling and should be provided with a calculated risk of having an affected fetus. Case report: The case of the present study was a 38 year old pregnant woman, at 38w gestational age, who referred with labor pain to Akbar Abadi hospital, in October 2008. Due to having history of three cesarean sections in the past, surgery was performed. The female newborn had multiple craniofacial anomalies and phocomelia in righ upper limb.
    Conclusion
    Selective screening for prenatal care should be offered based on maternal age, family history, or the ethnic or racial background of the couple. With prenatal diagnosis, it is the clinician's decision to alter the severity of congenital diseases by offering expanding number of fetal treatments or surveillance as well as optimal delivery for some or consideration of termination of pregnancy for others.